לחם טפנד זיתים ירוקים

לחמניות-טפנד-זיתים-(1)-copy

מצרכים


חצי ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים
כפית מלח
3 כפיות סוכר
רבע כוס שמן זית
1 ביצה
2 כפות אגוזי מלך קצוצים
4 כפות טפנד זיתים ירוקים
2 כוסות מים כ 360 גרם

חומרים לשמן למריחה

רבע כוס שמן זית
2 כפות טפנד זיתים
כפית שום כתוש
קורט פלפל שחור גרוס


אופן הכנה

קמח שמרים וסוכר בקערת ערבוב מוסיפים ביצה שמן זית ואת המים ומערבבים
מוסיפים את הטפנד זיתים והאגוזים וממשיכים לערבב עד שנוצר בצק
לשים היטב את הבצק בערך 8 דקות ומוסיפים את המלח ולשים עוד כ5 דקות
מורחים קערה בשמן זית ומניחים את הבצק בקערה ומכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה
לאחר שעה נלוש את הבצק שוב נשבור את התפיחה נחלק לכ14 כדורים נכסה את הכדורים ונתפיח עוד 20 דקות בשלב זה הבצק מאוד נוח לעבודה ניצור צורות שנרצה נשאיר ככדורים או ניצור ככרות או אפילו צמות קטנות , נעשה חריץ עם סכין לאורך הככרות כך שבעת האפייה יתבקע הלחם
נניח את הלחמים על תבנית אפייה ונבריש בביצה
מכניסים לתנור שחומם מראש בטמפ" של 180 מעלות לכ 18 דקות
בנפרד לוקחים קערית מוסיפים שמן זית טפנד זיתים פלפל ושום
מערבבים היטב וברגע שהלחם יוצא מהתנור מברישים אותו בשמן זיתים


ממתינים כ5 דקות ובתאבון