רולדת דג סול במילוי ממרח עגבניות מיובשות על מצע פירה טפאנד זיתים

רולדת-דג-סול-(3)-copy.jpg

מרכיבים

פילה דג סול (אפשר להשתמש בפילה של כל דג )
ממרח עגבניות מיובשות פרסקו
2 כפות טפאנד זיתים ירוקים פרסקו
טימין
4 תפוחי אדמה
כפית מלח
כף חמאה
רבע כוס שמנת מתוקה
נייר אפייה
שמן זית

אופן הכנה

פירה
מבשלים את התפוחי אדמה במים מומלחים במשך כ-25 דקות עד שתפוחי האדמה מתרכחים.
קולפים את תפוחי האדמה בעודם חמימים.
מחממים על אש קטנה-בינונית את השמנת יחד עם החמאה בסיר קטן ומוסיפים מעט מלח, עד להמסת החמאה. לא להרתיח את השמנת!
מערבבים את התערובת עם תפוחי האדמה ומועכים אותם היטב על לקבלת פירה חלק וקטיפתי, ומוסיפים ממרח טפאנד זיתים ירוקים של פרסקו.

רולדת דג
מניחים את הדגים על משטח עבודה, ומברישים את נתחי הדג בשמן זית.
על כל פילה מורחים בנדיבות מממרח העגבניות המיובשות של פרסקו ומפזרים מעל טימין.
מגלגלים כמו שבלול ומניחים על תבנית מכוסה בנייר אפיה.
מכניסים לתנור שחומם לטמפ' של 180 מעלות ואופים למשך 15 דקות.

הגשה

מעצבים את הפירה על צלחת הגשה ויוצרים בו גומה באמצעות כף.
מניחים את נתחי הדג מעל הפירה ומגישים.


המלצת השף:
כדאי להגיש ליד המנה מעט רוטב צ'ימיצ'ורי של פרסקו.


בתאבון!